Televisie Voorkeur

De 31-jarige musicalster Linda Wagenmaeker (foto) bindt samen met zeven andere min of meer bekende Nederlanders in het programma De Afvallers met sterren de komende drie maanden de strijd aan tegen overtollige kilo’s. Zij wil 22 kilo afvallen. De 33-jarige Mark Dakriet (ex-zanger Replay), die 160,1 kilo weegt, wil 35 kilo kwijt. Zij worden begeleid door een fitnesstrainer, oud-schaatsers en een voedingsdeskundige. SBS6, 20.30-21.30u. Foto SBS DE AFVALLERS MET STERREN Linda Wagemakers foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma - Foto vrij van rechten onder vermelding van SBS / Elvin foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

actualiteiten

Netwerk. Vanavond staat de uitzending geheel in het teken van de beëdiging van het kabinet-Balkenende IV. En een gesprek met Parool-cartoonist Joep Bertrams en NRC-karikaturist Siegfried Woldhek over hoe zij tegen de nieuwe hoofdrolspelers in Den Haag aankijken. Verder portretten van Balkenende, Bos en Rouvoet, die alle drie afstudeerden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ned.2, 20.25-20.55u.

Nova. Onder meer een reportage over de laatste werkweek van minister Gerrit Zalm van Financiën. Ned.2, 22.15-22.50u.

Presentatie kabinet-Balkenende IV. Rechtstreeks verslag van de presentatie van het nieuwe kabinet. Na de beëdiging van het kabinet door de koningin volgt de traditionele bordesscène op paleis Huis ten Bosch. Morgen, Ned.1, 15.05-15.30u.

documentaire

Harald von Norwegen - Der Wikinger-König wird 70. Portret van koning Harald V van Noorwegen naar aanleiding van zijn zeventigste verjaardag. ARD, 21.45-22.15u.

Darwin’s nightmare. Over de gevolgen van het ‘recht van de sterkste’ in de natuur én in de samenleving van Centraal-Afrika. In de jaren zestig werden enkele nijlbaarzen uitgezet in het Victoriameer. De roofvissen hadden geen natuurlijke vijanden en roeiden alle andere vissoorten in het meer uit. België 2 (Canvas), 22.35-0.20u.

The 34 stone teenager. Portret van de teenager Bethany Walton, die met haar 216 kilo de zwaarste vrouw onder de twintig jaar van Engeland is. Zij ondergaat een maagoperatie om haar levensbedreigende zwaarlijvigheid te bestrijden. BBC1, 23.40-0.35u.

praatprogramma

De wereld draait door. Onder anderen Sylvia Kristel over haar legendarische rol in Emmanuelle en het bewogen leven dat daarop volgde. Verder Tinus Udding, die in 1963 na een barre Elfstedentocht van ruim 12 uur de eindstreep haalde maar daarbij zijn grote teen verloor. En Patrick Lodiers presenteert vrijdag de finale van Lama gezocht. Ned.3, 19.30-20.10u.

Pauw & Witteman. Gast is zangeres Rajae El Mouhandiz, van wie onlangs de cd Incarnation verscheen en die als bruggenbouwer tussen moslims en niet-moslims aanwezig was op het Islamic World Forum in Qatar. Ook aanwezig de nieuwe fractievoorzitter van het CDA, Pieter van Geel, en directeur van de Vereniging van Effectenbezitters Peter Paul de Vries die onlangs zijn vertrek aankondigde. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Built for the kill: Killer canines. Honden wonen bij ons in huis, terwijl diep in hun genen een drang tot doden schuilt. Honden behoren tot de beste overlevers ter wereld. National Geographic, 19.00-20.00u.

Holiday 2007. Vanavond onder andere over Japan als nieuwe wintersportbestemming, een bezoek aan Costa Rica en een ballonvaart over het Atlasgebergte in Marokko. BBC1, 20.00-20.30u.

Dossier 2300: De geheime wereld van de haute couture. Over de ‘ins and outs’ van de haute couture. Hoe word je lid van deze ‘club’, die leden kent van Parijs tot New York en van Los Angeles tot Rome?De leden zijn rijk en discreet en de kleren die ze dragen zijn de duurste ter wereld. Ontwerpers én kopers worden in de spotlights gezet. RTL4, 22.55-23.55u.

Seconds from death: The death of Ayrton Senna. In 1994 waren miljoenen kijkers getuige van de dood van coureur Ayrton Senna, toen hij tijdens een Grand Prix-wedstrijd een muur ramde. National Geographic, 23.30-24.00u.

amusement

Het gevoel van carnaval. Slot van een 4-delig carnavalsmagazine over het carnaval in Maastricht. Met reportages, portretten, interviews en verslagen. Ned.1, 19.25-20.00u.

muziek

NPS Klassiek: Mozart Gran Partita. Blazers vinden het altijd een feest om Mozarts sprankelende en wereldberoemde Gran Partita (Serenade in Bes) te spelen. Vanavond de uitvoering van leden van het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Jaap van Zweden. Het stuk bestaat uit zeven delen met elk een eigen karakter. Opnames vonden plaats op 14 oktober 2006. Ned.2, 0.00-0.50u.

sport

Voetbal. Voorbeschouwing en vanaf 20.40 uur rechtstreeks verslag van de Champions Leaguewedstrijd FC Barcelona tegen Liverpool. Coach Guus Hiddink analyseert de wedstrijd. Het verslag is ook te volgen via internet: www.nosstudiosport.nl. Ook samenvattingen van FC Porto tegen Chelsea, AS Roma tegen Olympique Lyon en Internazionale tegen Valencia. Ned.3, 20.10-23.35u.