Televisie Overige Films

Intolerable Cruelty (Joel & Ethan Coen, 2003, VS). Hedendaagse variant op de ‘screwball comedy’ is gewoner dan de meeste films van de Coen Brothers, maar is daardoor een cadeau aan de ‘mainstream’. George Clooney en Catherine Zeta-Jones schitteren als echtscheidingsadvocaat en rijke-mannenverzamelaarster. In liegen en bedriegen zijn ze aan elkaar gewaagd. RTL5, 20.30-22.15u., onderbroken door reclame.

Verder dan de maan (Stijn Coninx, 2003, België/Ned./Den./Dld).Vriendelijk maar nogal overbodig portret van een boerengezin anno 1969, bezien door de ogen van de 9-jarige dochter, die rotsvast in Jezus gelooft en het maar niks vindt dat de mensen een raket naar de maan sturen. Vader Huub Stapel is even gefrustreerd als drankzuchtig, moeder Johanna ter Steege vooral geduldig. Arte, 22.30-0.10u., Duits nagesynchroniseerd.

The One and Only (Simon Cellan Jones, 2002, GB). Algemeen als mislukt beschouwde romantische komedie over zwangere maar ongelukkig met een Italiaanse voetballer getrouwde vrouw die op een dag bezoek krijgt van een keukeninstallateur annex weduwnaar met adoptiedochtertje. Gebaseerd op de Deense film Den eneste ene uit 1999. BBC1, 0.40-2.05u.

Erik of het klein insectenboek (4) (Gidi van Liempd, 2004, Nederland/België). Zesdelige tv-versie van even vakkundige als brave kinderfilm naar de allegorische novelle van Godfried Bomans. Met echte acteurs in verbluffende kostuums van Rien Bekkers. Voor kinderen van 7 tot 11 jaar. Morgen, Ned.3, 10.05-10.30u.

The Secret of Roan Inish (John Sayles, 1994, VS). Magisch-realistische kinderfilm biedt prachtig gefotografeerde folklore en zwak verhaal. Meisje aan Ierse kust ziet legendes over fabeldieren en wijze zeehonden werkelijkheid worden. Morgen, Ned.3, 15.13-16.53u.