Rotterdam Basketbal kan doorstart maken

ROTTERDAM. Rotterdam Basketbal is gered. De failliete stichting Rotterdam Promotie maakt een doorstart. De Rotterdamse zakenman Johan van Haga heeft hierover met de curator een akkoord bereikt. Dankzij de nieuwe geldschieter kan de club dit seizoen afmaken in de eredivisie en is tevens deelname aan de competitie in het nieuwe seizoen verzekerd. Binnen een week wordt de naam bekend van het bedrijf dat zich voor de rest van het seizoen als shirtsponsor verbindt aan de Rotterdamse ploeg. Volgens Van Haga zullen alle contracten van spelers en begeleiders worden gerespecteerd. Morgen speelt de Rotterdamse ploeg volgens plan tegen Hanzevast Capitals uit Groningen. Rotterdam Basketbal kampte met een schuld van 2,5 ton. Het stichtingsbestuur meldde vorige week aan de rechtbank in Rotterdam dat de eredivisieclub niet meer aan de financiële verplichtingen kon voldoen.