Rente Japan op hoogste niveau in meer dan tien jaar

Rente Japan op hoogste niveau in meer dan tien jaar

Tokio, 21 febr. De Japanse centrale bank heeft vandaag de rente met 0,25 procentpunt verhoogd tot 0,5 procent. Dat is het hoogste niveau in meer dan tien jaar. Toch daalde de koers van de yen, omdat dat centrale bank zich voorzichtig toonde over mogelijke verdere verhogingen. De centrale bank besloot tot de verhoging op basis van tekenen van een robuuste groei van de Japanse economie. Volgens de bestuurders van de Bank of Japan kunnen de prijsstabiliteit en het consumentenvertrouwen een renteverhoging wel aan. Daarmee verschilt de centrale bank van mening met Japanse politici, die vrezen voor een daling van de bestedingen door de consument. Zij hadden de bank opgeroepen de rente nog niet te verhogen. (AP, Reuters)