Radio Voorkeur

Desmet live. Gesprek met regisseur en tekstschrijver Guido Kleene, die tijdens zijn reizen door Afrika in Congo stuitte op geloof in kindheksen. Volgens dit geloof zijn kinderen van drie, vier jaar oud de schuld van dood en verderf. De kinderen worden verstoten en zwerven door de straten van Kinshasa. Kleene schreef een toneelstuk over het geloof. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Felix Wilbrink praat over zijn kookrubriek in De Telegraaf en zijn boek De moed om smaak te hebben. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Margit Willems en Jan-Maarten Buissant praten over hun boek U bevindt zich hier , een bundel met verhalen uit het Amsterdamse straatmagazine Z. En kunsthistoricus Carel Blotkamp en kunstenaar Peter Struycken over de expositie van Barbara Visser. Concertzender, 20.03-22.00u.

Casa luna. Alja Tollefsen vertelt over haar overstap van de rooms-katholieke kerk naar de anglicaanse kerk om priester te worden. Juist deze week berichtte The Times over de hereniging van de anglicaanse en de rooms-katholieke kerk. Radio 1, 0.04-0.45u.