Overwegend droog

Morgen en vrijdag zal bewolking de boventoon voeren, met soms wat neerslag. Daarna volgt een buiig weekeinde. We blijven in de milde lucht vertoeven. En dat terwijl winterweer redelijk dichtbij is.

Vandaag viel in een aanzienlijk deel van Denemarken een dik pak sneeuw. Sterker nog, ook vanavond en vannacht houdt de sneeuwval daar aan. Denemarken bevindt zich namelijk op de plek waar zachte en zeer koude lucht bij elkaar komen. Dat resulteert voor veel Denen in een sneeuwdek van ruim 25 centimeter.

Bij ons is het veel te zacht voor winterse toestanden. Vanavond en vannacht blijft de temperatuur dan ook gemakkelijk boven het vriespunt, waarbij de laatste regen al snel via Groningen het land verlaat.

Morgen lijkt de situatie enigszins op die van gisteren. Dat leidt tot vrij veel bewolking, mogelijk in het noordwesten een paar spatten regen en in het zuidoosten is de kans op opklaringen het grootst.

Met een beetje geluk komt de zon in die hoek zelfs even fraai tevoorschijn. Bij een zwakke tot matige zuidelijke bries, is het’s middags 9 à 10 graden, in het zuiden kan de temperatuur tot 12 graden oplopen.

Vrijdag neemt de wind iets in kracht toe en valt uit de dikke bewolking lokaal wat lichte regen of een buitje.

Zaterdag en zondag wordt het een stuk onstuimiger en natter.