Korreltjie Korreltjie Sand

Met jaarlijks een literair programma bekleedt Theatergroep Flint een onmisbare positie in de Nederlandse letteren. In januari 2006 viel de eer te beurt aan de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker (1933-1965) die op jonge leeftijd zelfmoord pleegde.

Van de voorstelling Korreltjie Korreltjie Sand is een prachtige cd verschenen, een eerbetoon aan de tragische poëzie van een groot dichteres. Frontman Felix Strategier zingt en reciteert haar poëzie in het Afrikaans. De gloedvolle begeleiding bestaat uit de Zuid-Afrikaanse saxofonist Sean Bergin en cellist Ernst Reijsiger. Op liefdevolle wijze bezingen zij de ‘lokasies van die omsingelde hart’, zoals Jonker haar verlangen noemt. Afrikaanse volksmuziek verrijkt de klankkleur van de cd. De saxofonist weet sterk en jazzy te spelen en de cello gaat ruig tekeer en is dan weer verstild.

Kester Freriks

Meer informatie op www.theatergroepflint.nl

    • Kester Freriks