Het jaar van het Varken

Voor echtparen met een kinderwens is het jaar van het varken een goed jaar. Baby’s die geboren worden in het jaar van het varken zullen volgens de Chinese astrologie extra gelukkig worden in hun leven. Er zijn 12 Chinese sterrenbeelden, in juiste volgorde: rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en

piggy.jpg

Voor echtparen met een kinderwens is het jaar van het varken een goed jaar.
Baby’s die geboren worden in het jaar van het varken zullen volgens de Chinese astrologie extra gelukkig worden in hun leven.
Er zijn 12 Chinese sterrenbeelden, in juiste volgorde: rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en varken.
Het waarom van de volgorde van de Chinese dierenriem  wordt in verschillende  legendes beschreven.
Volgens een daarvan koos de keizer  twaalf dieren  uit  als bewaker van zijn paleis. Hij rangschikte hen in de volgorden waarin ze voor hem verschenen.
Een andere legende zegt dat de dieren zijn gerangschikt volgens de tijdvakken van twee uur die werden gehanteerd voordat de westerse tijdrekening naar China overwaaide.
De rat bijvoorbeeld regeert tussen elf en een uur omdat hij dan het meest actief is en het varken heerst tussen negen en elf wanneer het slaapt en alles vredig is.
Een derde legende vertelt dat de rangorde is vastgelegd naar aanleiding van een hardloopwedstrijd die de dieren onderling hielden. De rat won en het luie varken werd laatste.

    • Bettine Vriesekoop