Flatgebouw in Istanbul ingestort

Flatgebouw in Istanbul ingestort Istanbul, 21 febr. Reddingswerkers staan op de resten van een vier verdiepingen tellend appartementengebouw in de Turkse stad Istanbul dat vanochtend instortte. Daarbij werden twee vrouwen gedood en 28 mensen gewond, aldus de Turkse autoriteiten. Er wordt niemand vermist. Volgens bewoners had het dodental veel hoger kunnen zijn als niet het personeel van een theehuis op de begane grond, dat het gebouw hoorde kraken, alarm had geslagen. Het is volgens de chef van een hulporganisatie mogelijk dat het appartementengebouw is ingestort doordat onlangs een plaat beton van twintig centimeter dik op het dak was geplaatst. Foto Reuters Rescue workers search for survivors at a collapsed building in Istanbul, Turkey, early Wednesday, Feb. 21, 2007. The five-story apartment building collapsed early Wednesday, killing at least two and injuring 26 others. Officials blamed the collapse on shoddy construction but could not provide an immediate explanation. It was not clear how many people were inside when the building came down after midnight. (AP Photo/Murad Sezer) Associated Press