Feyenoord krijgt alsnog 1,6 miljoen euro voor Fred

Feyenoord krijgt alsnog 1,6 miljoen euro voor Fred

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 21 febr. Het internationaal sporttribunaal in Lausanne (CAS) heeft de Braziliaanse club Cruzeiro Esporte Clube veroordeeld tot het betalen van een bedrag van 1,6 miljoen euro aan Feyenoord. Dit heeft de Rotterdamse voetbalclub gisteren bekendgemaakt. Feyenoord had bij het CAS een zaak tegen Cruzeiro aangespannen na de transfer in augustus 2005 van aanvaller Frederico Chavez Guedes, beter bekend als Fred, die voor ruim 15 miljoen euro naar Olympique Lyon vertrok. Feyenoord bezat destijds tien procent van de transferrechten op de Braziliaanse spits. Behalve deze meevaller moest Feyenoord gisteren ook nog een boete bekendmaken. De Europese voetbalbond UEFA legde de club een geldstraf van 5.000 euro op, omdat supporters van Feyenoord tijdens de wedstrijd tegen Wisla Krakau vuurwerk afstaken.