Wisselend

Nat, droog, dan weer nat. Dat is het credo voor de komende dagen. Zeer wisselend dus, met daarbij op de meeste plaatsen maar weinig zon. Bepalend zijn depressies die ten noorden van ons langstrekken en zo nu en dan regenstoringen oversturen.

Donderdag zorgt een klein hogedrukgebied daarentegen voor een droge dag. Het blijft zacht en daarmee zijn we op weg naar het einde van een waarschijnlijk recordzachte winter. Ook vanavond en vannacht dragen hun steentje bij. In het westen en noorden wordt het niet kouder dan 6 à 7 graden. Dat zijn normale waarden voor de tijd van het jaar, maar dan wel voor de maximumtemperatuur.

Morgen is het niet anders: hoge temperaturen van 8 graden in het noorden tot 11 graden in Limburg verschijnen op de thermometers. Een lentedag is het echter niet, want een regengebied trekt van west naar oost over het land. Pas aan het eind van de middag breekt in het westen en zuiden de zon door. Er waait een meest matige zuidwestenwind, kracht 3 tot 4. Morgenavond wordt het overal droog en uiteindelijk daalt het kwik tot 4 à 5 graden in de nacht naar donderdag. Donderdag overdag houdt het droge weerbeeld aan, maar kortstondige zonneschijn lijkt alleen weggelegd voor het zuiden.

Vrijdag verandert aanvankelijk niet veel, maar later op de dag trekt een gebied met regen binnen. In het weekeinde volgt meer regen. De gehele periode blijft het zacht met een graad of 10 als maximumtemperatuur en minimaal 4 à 5 graden in de nachten.