Trainers Koolhof en Wesseling ontslagen bij eerstedivisieclubs

Rotterdam. Twee voetbaltrainers uit de eerste divisie hebben hun ontslag gekregen. Jurrie Koolhof moest vertrekken bij MVV omdat het bestuur onvoldoende vertrouwen in hem heeft. Cambuur Leeuwarden stelde Roy Wesseling, die toch al zou vertrekken aan het einde van het seizoen, op non-actief. Ook de Friese clubleiding heeft niet genoeg vertrouwen in de trainer om het seizoen met hem af te maken. De 47-jarige Koolhof was bezig aan zijn eerste jaar bij de club uit Limburg. Daarvoor werkte hij bij De Graafschap, Emmen, AGOVV, Apeldoorn en FC Dordrecht. MVV staat op de teleurstellende veertiende plaats in de eerste divisie. ”Ik heb mijn ontslag absoluut niet zien aankomen”, reageerde Koolhof. Cambuur-trainer Wesseling, bezig aan zijn tweede seizoen, stond al maanden ter discussie. De clubleiding verspreidde al eens een persbericht waarin de trainer te horen kreeg dat hij heel snel moest gaan presteren om zijn functie te behouden. In januari maakten beide partijen bekend aan het einde van dit seizoen uit elkaar te gaan.