Straf voetbalclub Haaglandia blijft gehandhaafd

Straf voetbalclub Haaglandia blijft gehandhaafd

ZEIST, 20 FEBR. Het eerste elftal van amateurvoetbalclub Haaglandia komt dit seizoen niet meer in actie. De commissie van beroep van de voetbalbond KNVB bepaalde dat de tuchtcommissie de Rijswijkse hoofdklasser terecht uit de competitie heeft genomen. Haaglandia kreeg de straf na ongeregeldheden tijdens het gestaakte duel met VUC op 21 januari. De tuchtcommissie hield de club verantwoordelijk voor de staking en legde de club wegens collectief wangedrag van de spelers een boete van 250 euro op. Bovendien werd de voorwaardelijke straf die Haaglandia op 5 april 2006 kreeg opgelegd voor een massale vechtpartij in een wedstrijd tegen Hilversum, met onmiddellijke ingang omgezet in onvoorwaardelijk. Alle duels van Haaglandia zijn uit de stand van de hoofdklasse A geschrapt. (ANP)