Schadeclaim na brand in operatiekamer

Door onze correspondent

Almelo, 20 febr. De nabestaanden van de vrouw die vorig jaar bij een brand in het Twenteborg-ziekenhuis in Almelo is omgekomen, hebben het ziekenhuis aansprakelijk gesteld. Zij claimen een schadevergoeding, mogelijk in de vorm van shockschade. Deze vorm van letselschade is bedoeld voor mensen die een ongeval hebben waargenomen of direct zijn geconfronteerd met de gevolgen. Het 69-jarige slachtoffer overleed toen tijdens een operatie de anesthesieapparatuur in brand vloog. Volgens een onderzoekscommissie was de apparatuur verouderd en niet goed onderhouden. Ook had het personeel niet geoefend op calamiteiten. Volgens de nabestaanden is de directie van het ziekenhuis tekort geschoten. Het Twenteborg heeft nog geen standpunt ingenomen over de schadeclaim.