Retroplayers

Tv kijken volgens Commodore
Tv kijken volgens Commodore

Commodore Gravel, zo heet een nieuwe lijn multimediaspelers van Nederlandse makelij die deze maand in de winkel ligt. Komt de naam je bekend voor? Kan kloppen, want in de jaren tachtig, toen de winters nog koud waren en multimedia-pc’s nog moesten worden uitgevonden, verkocht Commodore de meest populaire spelcomputers.

Yeahronimo uit Baarn heeft nu de rechten van de naam en al die retrospelletjes in handen. Hun Commodore Gravel Pocket is een draagbare muziek- en videospeler die het moet hebben van streaming content: de meeste liedjes en filmpjes sla je niet op in het geheugen (1 of 2 GB) maar download je via wifi, zoals bijvoorbeeld Uitzendinggemist.nl. De Gravel Home is een mediaspeler voor bij de tv, met een harde schijf van 80 of 160 GB. De Pocket is er vanaf 299 euro, de Home kost zo’n 500 euro.

Marc Hijink

Meer over de Commodore Gravel op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink