Radio Voorkeur

Desmet live. Gesprek met historicus Rimko van der Maar over zijn boek Welterusten mijnheer de president. Nederland en de Vietnamoorlog 1965-1973. Het boek behandelt toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Luns, de ophef over de leuze Johnson moordenaar! en het protest tegen de uitzetting van de Amerikaanse deserteur Ralph Waver die in 1970 asiel vroeg in Nederland. Radio 5, 18.02-19.50u.

De avonden. Striptekenaar Maaike Hartjes, van wie onlangs het autobiografische stripdagboek Zo lief ben je nou ook weer niet verscheen, vertelt over haar kleine getekende poppetjes. Verder de dichter Bart FM Droog over zijn recente tournee door Iran en zijn optreden op het Fair International Poetry Festival. Concertzender, 20.03-22.00u.

Casa luna. Yolande de Best, pedagoge, moeder van drie geadopteerde kinderen en hoofdredacteur van Ouders van nu, geeft haar mening over de aanstaande minister voor Jeugd en Gezin, André Rouvoet, opvoeding en de wijze waarop de overheid het kind centraal zou moeten stellen. Radio 1, 0.04-0.45u.