PSV dreigt Farfán te missen tegen Arsenal

De mislukte zoektocht naar een spits van internationale allure kan PSV vanavond tegen Arsenal weleens opbreken. In de aanloop naar het duel in de achtste finales van de Champions League kampt Jefferson Farfán met een blessure aan zijn linkervoet. Zijn beoogde vervanger Patrick Kluivert ontbrak gisteren ook op de laatste training vanwege een pijnlijke rug.

Ronald Koeman zal hoogstwaarschijnlijk het Braziliaanse talent Diego Tardelli in de punt van de aanval opstellen naast Arouna Koné. De jonge aanvaller speelt dit seizoen op huurbasis in Eindhoven, maar kon tot dusver weinig indruk maken. Afgelopen zaterdag viel Tardelli wel redelijk in tegen Heracles. Hij maakte in de blessuretijd de 2-0. „Hij begint beetje bij beetje te begrijpen wat wij van hem verwachten”, stelde Koeman gisteren „Ik zou hem zonder probleem kunnen opstellen tegen Arsenal.”

De trainer van PSV – die verder geen beroep kan doen op Eduardo Alcides (niet speelgerechtigd), Ibrahim Afellay en Michael Reiziger (beiden geblesseerd) – heeft buiten Tardelli voor de aanval geen alternatief meer voorhanden. Sinds het vertrek van Jan Vennegoor of Hesselink deze zomer naar Celtic is PSV eigenlijk tevergeefs op zoek geweest naar een vervanger. Afgelopen zomer werd Kluivert als een soort noodoplossing overgenomen van Valencia, maar al snel bleek dat de voormalig international niet fit genoeg meer is voor het hoogste niveau.

Tijdens de winterstop ging PSV opnieuw op zoek naar een versterking voor de aanval. De club probeerde de Spanjaard Albert Luque te halen, maar de Nederlandse landskampioen slaagde er niet in voor het verstrijken van de transferdeadline tot overeenstemming te komen met Newcastle United. Daarna was de club ook te laat om Romano Denneboom van NEC nog aan zich te binden. Ondertussen waren de aanvaller Roy Beerens en de middenvelder Ismaïl Aissati al verhuurd aan respectievelijk NEC en FC Twente.

Koeman had er gisteren weinig vertrouwen in dat Farfán toch zou kunnen aantreden tegen Arsenal. „Allereerst moet hij dan een enorme verbetering laten zien. Normaal loop ik niet weg voor een risicootje, maar we hebben hem nog hard nodig. In de komende weken wordt het kampioenschap beslist en dat is het belangrijkste.”

    • Koen Greven