Overstromingen in Mozambique

Overstromingen in Mozambique Maputo, 20 febr. Kinderen staan voor hun overstroomde huis in Caia in Centraal-Mozambique. Ruim 90.000 mensen zijn dakloos geworden en 40 gedood door overstromingen in het gebied rond de rivier Zambezi. Mozambique wordt geteisterd door zware regenbuien en stormen. Functionarissen waarschuwden vandaag voor de tropische cycloon Flavio die op Mozambique afkomt. De storm bevindt zich nu nog boven de Indische Oceaan. De regering van Mozambique voorspelt dat ruim 285.000 mensen dakloos kunnen worden als de overstromingen verergeren. In 2000 en 2001 werd het zwaar land getroffen door cyclonen. Bij overstromingen kwamen toen ruim 7.000 mensen om. Foto Reuters Children stand in front of their flooded house in Caia in Sofala province in north-central Mozambique, February 17, 2007. Some 500,000 people in the impoverished southern African country are at risk from flooding. REUTERS/UNICEF/Thierry Delvigne-Jean/Handout (MOZAMBIQUE). EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO THIRD PARTY SALES. NOT FOR USE BY REUTERS THIRD PARTY DISTRIBUTORS. NO ARCHIVES.
Overstromingen in Mozambique Maputo, 20 febr. Kinderen staan voor hun overstroomde huis in Caia in Centraal-Mozambique. Ruim 90.000 mensen zijn dakloos geworden en 40 gedood door overstromingen in het gebied rond de rivier Zambezi. Mozambique wordt geteisterd door zware regenbuien en stormen. Functionarissen waarschuwden vandaag voor de tropische cycloon Flavio die op Mozambique afkomt. De storm bevindt zich nu nog boven de Indische Oceaan. De regering van Mozambique voorspelt dat ruim 285.000 mensen dakloos kunnen worden als de overstromingen verergeren. In 2000 en 2001 werd het zwaar land getroffen door cyclonen. Bij overstromingen kwamen toen ruim 7.000 mensen om. Foto Reuters Children stand in front of their flooded house in Caia in Sofala province in north-central Mozambique, February 17, 2007. Some 500,000 people in the impoverished southern African country are at risk from flooding. REUTERS/UNICEF/Thierry Delvigne-Jean/Handout (MOZAMBIQUE). EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO THIRD PARTY SALES. NOT FOR USE BY REUTERS THIRD PARTY DISTRIBUTORS. NO ARCHIVES. REUTERS