NRC.NL/BLOGS

NRC.NL/BLOGS Poolse dichters. Marie-José Klaver signaleert op haar weblog dat Gmail een proces heeft aangespannen tegen een groep Poolse dichters die de domeinnaam Gmail.pl geregistreerd heeft. De naam staat voor Grupa Mlodych Artystów i Literatów, oftewel Groep van Jonge Kunstenaars en Schrijvers. Volgens de dichters hebben zij de naam niet geregistreerd om hem voor veel geld aan Google te verkopen. Het is niet het eerste juridische geschil om de naam Gmail in Europa. In Engeland en Duitsland dwong de rechter Google de naam Gmail te laten vallen. Daar heet Gmail nu Google Mail. www.nrc.nl/klaver Gmail

Al-Qaeda. Juurd Eijsvoogel schrijft op de weblog wereld over twintig jongemannen uit het Marokkaanse plaatsje Tetouan (zie foto) en omgeving, in het Rif-gebergte, die de afgelopen anderhalf jaar naar Irak vertrokken – als strijders of als vrijwilligers voor zelfmoordaanslagen. „Ze zouden gerekruteerd zijn door aan Al-Qaeda verbonden netwerken. Dat schrijft The Washington Post vandaag in een boeiende reportage. Vijf mannen uit het gebied zijn ook verdachten van de treinaanslagen in Madrid op 11 maart 2004. Ook in Noord-Afrika groeit het aantal aanslagen. Maar Irak blijft toch het voornaamste slagveld voor Al-Qaeda, aldus een Marokkaanse hoogleraar in het stuk. ,,

www.nrc.nl/wereld

Poolse dichters. Marie-José Klaver signaleert op haar weblog dat Gmail een proces heeft aangespannen tegen een groep Poolse dichters die de domeinnaam Gmail.pl geregistreerd heeft. De naam staat voor Grupa Mlodych Artystów i Literatów, oftewel Groep van Jonge Kunstenaars en Schrijvers. Volgens de dichters hebben zij de naam niet geregistreerd om hem voor veel geld aan Google te verkopen. Het is niet het eerste juridische geschil om de naam Gmail in Europa. In Engeland en Duitsland dwong de rechter Google de naam Gmail te laten vallen. Daar heet Gmail nu Google Mail.

www.nrc.nl/klaver