Kijkverbod voor kinderen onder drie jaar bepleit

Kijkverbod voor kinderen onder drie jaar bepleit

LONDEN, 20 febr. Televisiekijken is zo slecht voor de gezondheid van kinderen dat er een kijkverbod moet komen voor kinderen tot drie jaar. Ook zouden ze slechts mondjesmaat mogen kijken wanneer ze opgroeien. Dit zette de wetenschapper Aric Sigman uiteen in het vaktijdschrift Biologist, zo berichtte de Britse krant The Times gisteren. Het gaat niet alleen om de inhoud van de programma’s. Het kijken naar het beeldscherm veroorzaakt volgens Sigman ook ellende. Hij slaat alarm over de schadelijke effecten van televisie kijken, onder meer bijziendheid, corpulentie, diabetes, vervroegde puberteit bij meisjes, slaapproblemen en autisme. Sigman vreest ook dat televisie kijken tot leerproblemen op school kan leiden. (ANP)