Joods Historisch heropend

Joods Historisch heropend amsterdam, 20 febr. Na een verbouwing van zeven jaar door architectenbureau UN Studio is het Joods Historisch Museum vanaf vrijdag weer geheel open voor publiek. Eerder al waren de Grote Synagoge, het nieuwe Kindermuseum, de entree, de winkel en het café heropend. Het museum, dat dit jaar 75 jaar bestaat, is sinds 1987 gehuisvest in vier synagoge-gebouwen aan het Amsterdamse Jonas Daniël Meijerplein, De sfeervolle en vernuftige herinrichting van de Grote Synagoge (afdeling religie) wordt nu voortgezet in de nieuwe afdeling ‘Geschiedenis 1900-heden’ (zie foto boven) met objecten, schilderijen en interactieve touchscreens, die historische foto’s en beelden tonen. Nieuw zijn het prentenkabinet en een ruimte voor wisselende exposities. Joods Historisch Museum