Internet Voorkeur

De site van Judith O'Reilly
De site van Judith O'Reilly

Vrouw alleen. Judith O’Reilly houdt van haar man en haar man houdt van Northumberland. Uit liefde voor haar man en na tien jaar ruzie verhuist O’Reilly vanuit haar geliefde Londen naar het noordelijkste gebied van Engeland.O’Reilly vindt het vreselijk in het noorden. Ironisch genoeg brengt O’Reilly’s man wegens zijn werk het grootste deel van zijn tijd door in het door haar zo gemiste Londen.Zij zit thuis, in een eeuwige verbouwing, met een baby, een peuter en een kleuter. Ze voelt zich eenzaam, ongelukkig („Als je kon schreeuwen op internet zou ik het doen”) en onbegrepen en begint in november 2006 een weblog onder de titel Wife in the North. Op haar weblog doet ze uitgebreid verslag van wat haar overkomt en van haar gevoelens. „Ik haatte mijn man, mezelf en mijn kinderen”, schrijft Judith O’Reilly op 9 november 2006. De reactie van haar man, die drie weken in Londen voor zijn werk is: ga toch lekker naar buiten om herfstbladeren te verzamelen voor een herfstcollage.Wife in the North is bij de internetlezers en lezeressen zo’n succes dat uitgeverij Viking Penguin O’Reilly een voorschot van 70.000 pond betaalt om het als boek te mogen uitgeven.

Zie voor haar impressies:www.wifeinthenorth.com