Deadline eredivisie vrouwen uitgesteld

De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft besloten organisaties uit het betaald voetbal meer tijd te geven om vrouwenteams aan te melden voor de nieuw te vormen eredivisie. De deadline van de inschrijving is verschoven van 24 februari naar 1 maart.

De aanvankelijke datum kwam voor veel profclubs net iets te vroeg. Om alle clubs alsnog de kans te geven een afweging te maken, heeft de KNVB de deadline een week opgeschoven. Op 9 maart maakt de voetbalbond bekend welke clubs uiteindelijk gaan deelnemen aan de vrouweneredivisie.

De KNVB maakte in januari bekend graag te willen beginnen met een eredivisie voor vrouwenvoetbal naar Scandinavisch voorbeeld. Mogelijk kan de competitie al na de zomer van start gaan. Dat wordt nog dit voorjaar beslist. Voor een competitie zijn minimaal zes teams nodig. Ruim tien Betaald Voetbalorganisaties lieten al hun interesse blijken voor de vrouwelijke eredivisie..

In Nederland zijn 87.962 vrouwen en meisjes aangesloten bij de KNVB, bijna 40.000 senioren. Voetbal is een van de snelst groeiende sporten bij vrouwen. Enkel de hockeyfederatie telt meer vrouwelijke leden, bijna 100.000.