3 redenen om thuis te blijven

Koeman naar de kwartfinale?
Koeman naar de kwartfinale?

1 Voetbal

Champions League: PSV–Arsenal

Ned. 3, 20.00-23.05u.

In de achtste finale van de Champions League ontmoet landskampioen PSV op de laatste carnavalsdag Arsenal. De Eindhovenaren beginnen met een thuiswedstrijd, over twee weken is de return in Londen. Arsenal staat momenteel vierde in de Engelse competitie en is de verliezend finalist van de vorige editie van de Champions League. De Londenaren moeten het zonder Robin van Persie stellen die enkele maanden is uitgeschakeld met een gebroken middenvoetsbeentje. PSV-trainer Ronald Koeman mist Ibrahim Afellay en ook de aanwezigheid van Patrick Kluivert is onzeker. De laatste keer dat beide ploegen elkaar ontmoetten was in 2004. In de poulefase van de Champions League verloor PSV toen met 1-0 in Londen en speelde het thuis met 1-1 gelijk. De NOS zendt een voor- en nabeschouwing uit, de wedstrijd zelf begint om 20.45 uur. Johan Cruijff zorgt voor de analyse. (EH)

2 Aftellen

Lifetimer

www.iwantoneofthose.com, ongeveer 23 euro

Een enkeling blijft langdurig in het verleden hangen, de meesten van ons kijken toch vooral vooruit. We leven toe naar onze vakantie, turen op de klok tot het moment dat we met een beetje fatsoen het kantoorgebouw kunnen verlaten en tellen nog eens na hoeveel nachtjes slapen het is tot de volgende stapavond met vrienden. Dat verlangen naar de toekomst weerspiegelt de Lifetimer (ofwel ‘aftelklok’). Een digitale klok met tien iconen die aftellen naar verschillende hoogtepunten die ons – met een beetje geluk – te wachten staan. Van een eenvoudige theepauze tot het weekend. De klok telt de uren, minuten en seconden af. Maar het digitale uurwerk telt ook op. Dus, hoe lang had je deze relatie al? Euh, 416 uur, 28 minuten en 15 seconden. Oh nee 16... Of: hoe lang was ik ook al weer tijd aan het verspillen? (JvG)

3 Herinneren

Herinneringen aan de tweede feministische golf

www.vrouwennuvoorlater.nl

Ik heb een tijdmachine ontdekt. In één klik helemaal terug naar de jaren zeventig: roze tuinbroeken, buttons en lesbisch gespeld als lesbies. Protestacties, vrouwenfestivals en manifestaties. Allemaal te vinden op de site van Vrouwen Nu Voor Later. Ik zie mezelf meteen weer als 15-jarige de eerste stappen in de uitgaanswereld zetten. Het vrouwenhuis aan de Tramstraat in Eindhoven. De thee was goedkoop en je kwam tenminste geen enge jongens tegen waar je misschien iets mee moest. Vrouwen Nu Voor Later verzamelt foto’s en andere souvenirs uit die tijd. Bijkletsen kan op het forum. Het materiaal komt nu vrijwel uitsluitend uit Amsterdam, maar dat moet natuurlijk veranderen. En o ja, tussen mij en de jongens is het helemaal goed gekomen. (CJ)

Met bijdragen van Jessica van Geel, Eelco Hiltermann en Carola Janssen