Vijf Olivier Awards voor Sondheims Sunday in the Park

AMSTERDAM, 19 FEBR. Een nieuwe versie van de musical Sunday in the park with George van Stephen Sondheim is gisteravond bekroond met vijf Olivier Awards, de belangrijkste Britse theaterprijzen. De prijzen werden onder meer toegekend voor de beste musicalproductie en de beste hoofdrolspelers. Sunday in the park, geïnspireerd door het schilderij Un dimanche après-midi à l'Ile de Grande Jatte van de pointillist Georges Seurat, versloeg hitshows als Cabaret, Evita, The Sound of Music en de Monty Python-musical Spamalot die zes keer werd genomineerd, maar niet in de prijzen viel. Het beste nieuwe toneelstuk was Blackbird van David Harrower, dat dit weekend ook in première ging bij het Nationale Toneel in Den Haag. De beste nieuwe productie van een bestaand stuk was The Crucible van Arthur Miller. Ook daarvan speelt het Nationale Toneel dit voorjaar een Nederlandse versie.