Televisie Film van de Dag

Uit de film Something Wild. Something Wild Year: 1987 Director: Jonathan Demme Melanie Griffith Jeff Daniels PHOTOS12

Something Wild. De wat saaie accountant Charlie Driggs (Jeff Daniels) besluit in een impuls mee te gaan met de wat rare, maar aantrekkelijke Lulu (Melanie Griffith). Tijdens hun reis door Virginia gaat het van kwaad tot erger: Charlie liegt tegen zijn vrouw, wordt in een goedkoop motel met handboeien aan bed vastgebonden en slaat aan het stelen. Op bezoek bij Lulu’s moeder doet hij zich voor als haar echtgenoot en zegt zij: „See, Mamma? Just the kind of man you said I should marry.” Op de reünie van haar middelbare school verandert de film plotsklaps van toon. Daar ontmoeten ze de psychotische ex van Lulu – Ray Liotta op z’n angstaanjagends – en wordt de screwball comedy een soort film noir. Toch blijft de film zeer geloofwaardig, een verdienste van de regisseur die vijf jaar later The Silence of the Lambs zou maken.(Jonathan Demme, 1986, VS), BBC1, 1.05-2.55u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg