Tekstdichter Ray Evans (`Que Sera, Sera`) overleden

LOS ANGELES, 19 FEBR. De Amerikaanse songschrijver Ray Evans, fameus om evergreens als Mona Lisa, Buttons and Bows Silver Bells en Whatever Will Be, Will Be (Que Sera, Sera), is vorige week donderdag op 92-jarige leeftijd in Los Angeles overleden. Evans schreef zijn teksten voor songs in films en tv-series (Bonanza, Mr Ed) in een samenwerking met componist Jay Livingston die meer dan zes decennia duurde. Livingston overleed in 2001 op 86-jarige leeftijd. Het duo kreeg zeven keer een Oscarnominatie en won er drie: in 1948 voor Buttons and Bows in de film Paleface, in 1950 voor het door Nat King Cole gezongen Mona Lisa in de film Captain Carey, USA en in 1956 voor het door Doris Day gezongen Whatever Will Be, Will Be (Que Sera, Sera) in The Man Who Knew Too Much. Ray Evans en Jay Livingston schreven ook teksten en muziek voor een aantal musicals.