PvdA-leden stemmen op partijcongres in met regeerakkoord

rotterdam. De leden van de PvdA hebben zaterdag tijdens een partijcongres in Zwolle ingestemd met het nieuwe regeerakkoord en met deelname aan het kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie. Oud-minister Klaas de Vries kreeg door de leden een derde plaats toebedeeld op de lijst voor de Eerste Kamerverkiezingen. De Vries was eerder door het partijbestuur op nummer 23 gezet. Tijdens het partijcongres werd ook een `motie van verdriet` ingediend over het uitblijven van een onderzoek naar de besluitvorming rond Irak. Daarnaast riepen de PvdA-leden de fractie op alert te zijn op medisch ethische kwesties als abortus. PvdA-leider Wouter Bos zei in zijn speech dat de PvdA altijd ”een vooruitgangspartij” zal zijn die ”internationaal denkt en internationaal verantwoordelijkheid wil nemen.”

Lees de speech van Wouter Bos op: www.pvda.nl