nader bekeken

Excelsior behaalde gistermiddag een historisch gelijkspel in de Arena. Nooit eerder had de kleine club uit Rotterdam een punt behaald in een uitwedstrijd bij Ajax. De wedstrijd stond gisteren voor de veertiende keer op het programma in de eredivisie.

De laatste keer dat Excelsior een punt wist te behalen tegen Ajax was op 11 januari 1984. Op het eigen Woudestein in Rotterdam werd het toen 1-1. Ajacieden als Ryan Babel en Wesley Sneijder moesten toen nog geboren worden.

Excelsior maakte dankzij het 2-2 gelijkspel meteen ook een einde aan een reeks van tien ononderbroken nederlaag, een record dit seizoen in de eredivisie en een nieuw diepterecord voor de club uit Kralingen. Toch rest de troost dat andere clubs ooit nog slechter presteerden op het allerhoogste niveau. Het record staat sinds 1962 nog steeds op naam van de Volewijckers met 14 nederlagen.