Kalm weer

Ten westen van ons land ligt een uitgestrekte regenzone klaar om het continent binnen te trekken. Er is eerst nog enige tegendruk, waardoor de komst van de regen wat vertraagt, maar woensdag passeert de storing met een paar millimeter neerslag. Al oostwaarts over Europa trekkend komt diezelfde zone in aanraking met koudere lucht en transformeert in sneeuw.

Winterse neerslag is in Nederland niet aan de orde. Sterker nog, het wordt morgen en overmorgen warmer, tot in de dubbele cijfers. Afgelopen nacht kwam het in de noordelijke helft tot 1 à 3 graden vorst, komende nacht gaan de koudste regio’s naar +2 graden. Vervolgens is op die plekken de kans op mistbanken het grootst.

Net als vandaag is ook morgen een zeer rustige februaridag. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind en tussen de vele wolkenvelden door komt ook af en toe de zon tevoorschijn. In de meeste provincies wordt het ’s middags een graad of 11. In de nacht naar woensdag is het nog droog, met kans op nevel en mist.

Overdag trekt de eerder genoemde regen binnen vanaf de Noordzee. De meeste neerslag lijkt vooralsnog ten noorden van ons land en in Denemarken te vallen. In ons land blijft de activiteit in het zuidoosten beperkt tot 1 à 2 millimeter, in het noorden en noordwesten kan meer dan 6 à 7 millimeter vallen.

De donderdag ziet er geheel droog uit. Er zijn wel opnieuw uitgestrekte wolkenvelden.