Internet Voorkeur

Fietsknooppuntennetwerk.nl

Fietsknooppunten. Volgens de kalender duurt het nog ruim een maand voor de lente begint, maar het voorjaar schemert af en toe al door de februaridagen. Dus beginnen ook de fietswebsites zich weer te roeren.

Een van de grootste in deze sector is Fietsen Eén Twee Drie. Deze site biedt sinds kort een fietswebwinkel met als lokker alle kaarten van het fietsknooppuntennetwerk, die tot nu toe slechts lokaal of regionaal te krijgen waren. Dit netwerk is een paar jaar geleden in Belgisch Limburg ontstaan en behelst een nieuwe manier van bewegwijzeren van fietsroutes, waarbij de gebruiker van het ene knooppunt naar het andere kan fietsen. Inmiddels is het in een groot deel van Nederland en België bij fietsliefhebbers ingeburgerd. Het staat ook wel bekend als fietsroutenetwerk of knooppuntensysteem. Ook kan men er terecht voor klachten over het netwerk. Behalve de kaarten biedt de fietswebwinkel meer dan vijfduizend gidsen, boeken en kaarten voor gebruik in zowel binnen- als buitenland.

Fietsen Eén Twee Drie groeit gestaag en trok vorig jaar ruim een miljoen bezoekers. Daarmee is de ‘uit de hand gelopen hobby’ volgens de makers een professionele vrijwilligerssite geworden.

www.fietsknooppuntennetwerk.nl; www.fietsen123.nl/ fietswebwinkel.htm