EADS komt later met plannen voor sanering Airbus

Parijs, 19 febr. EADS, het moederbedrijf van Airbus, heeft de bekendmaking van een grote reorganisatie die voor morgen was aangekondigd, uitgesteld. Het bedrijf zei vanmorgen dat de betrokken Europese landen het niet eens kunnen worden hoe het werk aan de toekomstige A350 zal worden verdeeld. Een van de twee bestuursvoorzitters van EADS, de Fransman Louis Gallois, deed een oproep aan Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Spanje om snel overeenstemming te bereiken. ”Ik heb voorstellen gedaan die ik evenwichtig vind, zowel van een industrieel als van een technologisch gezichtspunt, en die ons doel dienen om economisch te kunnen concurreren”, zei hij vanochtend in een verklaring. De reorganisatie, die de titel Power 8 heeft gekregen, zal naar verwachting leiden tot een groot verlies aan banen.