Upperclassvrouwen minachten hun soortgenoten

Elsbeth Etty walgt in haar column `Stoute vrouwen, foute mannen` (Opiniepagina, 13 februari) van de kabinetsplannen inzake arbeidsverdeling en emancipatie. Ze wenst dat de parade van mannenbroeders een toontje lager zingt! Zaterdag 10 februari wordt Sylvana Simons in deze krant `gestoord van vrouwen die er alleen zijn om hun kinderen te plezieren.`

Weet u waar ik zo langzamerhand razend van word? Van al die upperclassvrouwen met hun `zelf te plannen werktijdbanen` die vol minachting schrijven over hun soortgenoten die (tijdelijk) niet voor de carrière, het geld, de werkster en de nanny kiezen.

Schrijfster, tv-personality, zakenvrouw, actrice, wat hebben jullie een enorme prestatie geleverd om het financiële paradijs van onafhankelijkheid te bereiken. Vinden jullie het goed dat mijn hemel er iets anders uitziet?

    • Dorothé Nagy Arnhem