Televisie Voorkeur

De Russische polsstokspringster Yelena Isinbayeva doet mee aan de indoor atletiekkampioenschappen in Birmingham. BBC 1 van 15.30-17.30, daarna vervolgd op BBC 2, 17.30-18.45u. Russia's Yelena Isinbayeva waves to the audience after setting a new world record of 4.93 meters at the 'Pole Vault Stars' indoor event in the eastern Ukrainian city of Donetsk February 10, 2007. REUTERS/Valery Belokryl (URAINE) REUTERS

ACTUALITEITEN

Nova. Verslag van het PvdA-congres in Zwolle waar de achterban zich uitspreekt over het regeerakkoord en een reportage over de wantoestanden bij het geprivatiseerde vervoer van leerlingen die speciaal onderwijs volgen. Ned.2, 22.15-22.45u.

INFORMATIEF

Terzake zaterdag: Praten met de Talibaan. De Talibaan-strijders geloven dat het niet meer lang zal duren met de westerse troepen in Afghanistan. Behalve dat ze in de meerderheid zijn, vinden ze ook dat ze de westerse troepen overklassen. Verder gesprekken met Talibaan, die er over opscheppen deel uit te maken van het netwerk rond Osama bin Laden. België één (Canvas), 20.15-20.50u.

PRAATPROGRAMMA

Boter, kaas en eieren. Discussieprogramma met als gasten migrantenintermediair en moslim Jan Beerenhout en Naima Azough, Kamerlid voor GroenLinks. Ned.2, 14.55-15.25u.

Rondom tien. Discussie over internetverslaving en de nieuwste rage Second Life, de virtuele wereld waar duizenden Nederlanders hun vrije tijd spenderen aan een fantasieleven, waarin alles kan: geld verdienen, huizen kopen, winkelen, relaties aangaan en natuurlijk veel seks. Gasten o.a. de gehandicapte Niels die in Second Life een swingend leven leidt, Danielle die met haar virtuele makelaardij zo goed verdient dat ze haar echte baan heeft opgezegd en Victor, die door zijn verslaving z’n middelbare school niet afmaakte en diverse baantjes verspeelde. Ned. 2, 21.05-22.00u.

The grumpy guide to food and wine. Programma waarin geïnterviewden het aureool wegnemen van de opgeschroefde toestanden rond voedsel als hoogstaand vermaak en wijn als statussymbool, met bijdragen van o.a. Germaine Greer, Nigel Havers, Michael Winner, Jenni Trent Hughes en Oona King. BBC2, 23.35-0.05u.

KUNST

De architectuur van de toekomst. Reportage over de wolkenkrabbers in New York die vaak verrassend milieuvriendelijk blijken te zijn. Ned.2, 17.45-18.00u.

The culture show. Kunstcriticus Ben Lewis stelt de vraag over de nieuwe kleren van de keizer n.a.v. een overzichtstentoonstelling van Gilbert and George in het Tate Modern museum en discussieert erover met muzikant Brett Anderson en tv-presentatrice Janet Street Porter, regisseur Michel Gondry over zijn nieuwe film The Science of Sleep, Nick Cave over zijn nieuwe band Grinderman en de London Fashion week. BBC 2, 20.20-21.10u.

Aspekte extra: Die lange Nachter der Berlinale. Verslag van het Berlijnse filmfestival met o.m. gesprekken met de winnaars van de Gouden Beren en met de festivaldirecteur Dieter Kosslick, scènes uit de beste speelfilms en documentaires, achtergronden, portretten van filmsterren en anekdotes. ZDF, 0.20-2.20u.

AMUSEMENT

When will I be famous? Variétéshow waarin goochelaars, acrobaten, slangenmensen, evenwichtskunstenaars en komieken het tegen elkaar opnemen, waarbij ze door het publiek kunnen worden weggestemd. BBC1, 18.55-20.15u.

Claudia de Breij: Claudia zuigt. Tweede avondvullende theaterprogramma, dat o.m. gaat over ‘de gore hel die het leven is sinds die misselijke Eva de appel niet kon laten hangen’, kreeg destijds uitzonderlijk lovende recensies. Ned. 3, 22.10-23.25u.

Never mind the buzzcocks. Humoristische quiz over popmuziek. Naast presentator Simon Amstell en de teamleiders Bill Bailey en Phill Jupitus spelen als gast mee: Samuel Preston, zanger van The Ordinary Boys, Fyfe Dangerfield van de band Guillemots en de komiek Ed Byrne. BBC 2, 0.05-0.35u.

SPORT

NOS-Studio Sport. WB schaatsen in Erfurt, later op de avond tevens loting ABN Tennistoernooi en indooratletiek vanuit Gent. Ned.1, 16.00-17.55u & 23.00-23.55u.

De wedstrijden. Samenvattingen uit de Nederlandse eredivisie met o.a. de wedstrijden Vitesse-Roda JC, NEC-RKC Waalwijk, Heracles- PSV. Tien, 22.00-23.10u.

Sporza. Samenvatting van de vandaag gespeelde tenniswedstrijden in het toernooi van Antwerpen. België 1 (Eén), 0.05-0.50u.