Televisie Overige Films

White Fang II: Myth of the White Wolf (Ken Olin, 1994, VS). Vervolg op White Fang (1991) biedt andermaal een avontuur voor de jeugd. Jonge onderzoeker Scott Bairstow sluit vriendschap met wolfshond en beschermt een Indiaanse prinses tegen schurken. België 1, 14.05-15.50u.

Ørnens øye / Het oog van de adelaar (Peter Flinth, 1997, Denemarken). Grootscheepse middeleeuwse avonturenfilm met een inventieve koningszoon, goede en slechte ridders en een reddende arend. Bekroond op Cinekid 1997. Ned.3, 15.02-16.25u.

Chi si ferma e perduto (Enzo Barboni, 1982, Italië/VS). In Nederland als De vier vuisten slaan op hol uitgebrachte knokkomedie met Bud Spencer en Terence Hill. Tien, 16.55-18.55u.

Stripes (Ivan Reitman, 1981, VS). Soldatenklucht-nieuwe-stijl was destijds in Nederland een surprise-kersthit. Twee veteranen uit de jaren zestig gaan uit lamlendigheid het leger in en ontpoppen zich tot helden bij privé-invasie in Tsjechoslowakije. Met Bill Murray, Harold Ramis, Warren Oates. Veronica, 18.35-20.30u.

Father of the Bride (Charles Shyer, 1991, VS). Vluchtige remake van klassieke komedie van Vincente Minnelli uit 1950. Steve Martin leeft zich uit als xenofobische hystericus wiens dochter gaat trouwen. Ook met Diane Keaton. Net 5, 20.30-22.30u.

Point Break (Kathryn Bigelow, 1991, VS). Op sportliefhebbers afgestemde opnamen van surfers en parachutespringers overvleugelen politiethriller waarin FBI-agent Keanu Reeves zich undercover onder stoere surfers begeeft, op zoek naar bankrovers. Met Patrick Swayze als maniakale schurk. Veronica, 20.30-22.55u.

How To Marry a Millionaire (Jean Negulesco, 1953, VS). Charmante komedie waarin Marilyn Monroe, Betty Grable en Lauren Bacall gefortuneerde heren aan de haak proberen te slaan. Arte, 20.40-22.20u.

Muxmäuschenstill (Marcus Mittermeier, 2004, Dld). Filosofiestudent Mux wordt verbeten wereldverbeteraar in deze Duitse satire op moraal en media. Hij is het egoïsme, de bandeloosheid en desinteresse in het milieu zat. ‘Overtreders’ worden verbaal of financieel bestraft, en andere middelen worden ook niet geschuwd om ze een lesje te leren. Al z’n acties worden gefilmd door een werkeloze met videocamera. ARD, 23.30-1.00u.

The River Wild (Curtis Hanson, 1994, VS). Aanwezigheid van Meryl Streep is extra troef van bekwaam gemaakte actiethriller. Voortvluchtige boeven dwingen haar tijdens wild-watertocht de moeilijkste stroomversnellingen te nemen. Vette moraal over de waarde van het gezin en een cruciale rol voor de Amerikaanse Gebarentaal. BBC1, 0.20-2.05u.

Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Café (Jon Avnet, 1991, VS). Regiedebuut verfilmt op hartverwarmende wijze Fannie Flaggs roman. Ongelukkige huisvrouw Kathy Bates luistert naar verhalen van bejaarde Jessica Tandy over de vriendschap tussen twee koppige vrouwen in het Alabama van de jaren dertig. Arte, 0.45-2.45u.

Lady of Burlesque (William Wellman, 1943, VS). Barbary Stanwyck speelt stripteasedanseres Dixie Daisy (gebaseerd op entertainer Gypsy Rose Lee) in komische thriller die zich afspeelt in het variététheater. Als een collega wordt gewurgd, begeeft ze zich op speurderspad. Naar Gypsy Rose Lee’s The G-String Murders. BBC 2, 1.35-3.05u.

Misa mi / Misa en de wolven (Linus Torell, 2003, Zweden). Jeugdfilm over tienjarig halfweesje dat louterende vriendschap sluit met evenzeer verweesde wolvenfamilie. Opgenomen in Lapland. Maandag, Ned. 3, 15.25-16.20u.