Sneeuwmaatregel niet alleen bij NS maar ook bij de krant

Het hoofdartikel op 9 februari meldt over het weeralarm: ”Het besluit van de spoorwegen om bij voorbaat al minder treinen te laten rijden, duidt op een schokkend gebrek aan zelfvertrouwen.” De spoorsector ziet dit besluit toch meer als een verstandige voorzorgsmaatregel. Door een deel van de treinritten op de drukste routes van het zwaarst bezette spoorwegnet van Europa op voorhand te schrappen, kon meer dan 80 procent van het spoorboekje ondanks de sneeuw zonder al te grote problemen worden uitgevoerd.

NRC Handelsblad reageerde, naar wij merkten in onze contacten met de redactie, net zo verstandig op het weeralarm: op donderdag werd de redactiesluitingstijd een uur vervroegd, om de bezorging van de krant niet in gevaar te brengen. Wel raar dat de krant vergelijkbare voorzorgsmaatregelen van een andere partij dan achteraf als `schokkend gebrek aan zelfvertrouwen` bestempelt.

    • John Krijgsman Woordvoerder Ns