Radio Voorkeur

Opium. Het choreografenduo Andrea Leine & Harijono Roebana vertelt over zijn nieuwe productie Merg met vroege Italiaanse barokmuziek van rond 1600, gespeeld door het barokensemble Locke Consort. Verder classicus Fik Meijer over zijn nieuwste boek Vreemd volk waarin hij integratie, xenofobie en discriminatie bij de oude Grieken en Romeinen behandelt. Radio 1, 19.04-20.00u.

De geitenwollensokkenshow. Oprichtster Cathelijne Lania van het nieuwe bedrijf LiNKmyworld vertelt over modeaccessoires als riemen, tassen sjaals en sieraden uit ontwikkelingslanden die het bedrijf op de markt gaat brengen. Radio 1, 20.04-21.00u.

Verum bonum pulchrum. Onder anderen essayist Cyrille Offermans over het werk van kunstenaar Lucebert en filosoof Jos Kessels over zijn boek Het poëtische argument met daarin socratische gesprekken over het goede leven. Radio 5, 23.00-24.00u.

Voor 1 nacht. Oud-minister Ed van Thijn praat over zijn boek Judica/Judy, de zoektocht naar zijn pleegmoeder in kamp Westerbork. Radio 1, 0.04-1.00u.