Meisjes met mannen

Inez Piso van Spunk spreekt met meisjes die een relatie met een oudere man hebben

Marieke (17) is verliefd op Bart (50). Ze is zo verliefd dat ze zelfs de sokken van Bart en zijn zoon wast. „Ja, Bart heeft een zoon van mijn leeftijd. En omdat ik bij Bart ben ingetrokken help ik ook in het huishouden. Zo was ik de onderbroeken van zijn zoon en haal ik zijn dochtertje op van school. Ik heb het er allemaal voor over, want met Bart leven is wat ik wil. En als ik iets wil, dan ga ik daar honderd procent voor. Ik ben een echte vechter. We hebben ook keihard moeten vechten om bij elkaar te zijn. Omdat hij mijn leraar was, is hij zijn baan kwijtgeraakt toen het uitkwam dat we verkering hadden.”

Even kijkt ze triest, maar vermant zich in een nanoseconde en vervolgt haar verhaal. „Mijn ouders hebben me verstoten en steunen me in geen enkel opzicht meer. ‘Hij is van mijn leeftijd!’ riep mijn vader toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten. Maar mijn vader is veel lelijker, kaler en meer in zichzelf gekeerd. Maar Bart…” ze giechelt en zegt: „Bart is veel knuffeliger en liever. Met Bart zou ik graag willen trouwen. Dat is iets wat we allebei voor het eerst kunnen doen. Ik vind het best jammer dat er zoveel dingen zijn, die hij al ervaren heeft, maar nog helemaal nieuw zijn voor mij. Zoals samenwonen of kinderen krijgen. Kinderen kunnen we niet meer aan beginnen, daar is Bart gewoonweg te oud voor. Sommige dingen zijn jammer, als hij bijvoorbeeld impotent zou worden. Maar voor alles is een oplossing. Vooral als je zo’n heftige relatie hebt als wij. Alle twijfels, alle reacties van de omgeving, het is allemaal overkomelijk. Ik houd zoveel van hem dat ik me onoverwinnelijk voel.”

Rachelle (18) neukte John (40) een jaar lang in de keuken van het restaurant. Ze klemt haar handen om een kop hete thee. „Ik was serveerster en hij kok. Elke avond dronken we groene thee en langzamerhand voelden we een groeiende aantrekkingskracht van beide kanten.” Even kijkt ze geheimzinnig. „Het begon allemaal met een stiekeme seksrelatie. Ik wilde ervaring opdoen en hij geilde enorm op mijn lichaam. John woonde aan de overkant van het restaurant. Dit werd dan ook mijn excuus voor de nachten die ik doorbracht bij hem.”

Dan zucht ze. „Maar alles wordt ingewikkeld en vervelend als er liefde bij komt kijken. Het was allemaal zo simpel totdat ik verliefd werd.” Weer die zucht. „Hij zei dat hij ook van mij hield, ik geloofde dat, maar ik had beter moeten weten. John had niet alleen een zwak voor mij, maar ook voor andere meisjes. Ik bleef naïef en deed alsof ik het niet hoorde als hij een ander meisje complimentjes gaf. Toen ik hoorde dat hij vreemdging, heb ik een abrupt einde gemaakt aan onze relatie. Of je nou veertig of zeventien bent, loyaliteit is voor mij een must. Ongeacht iemands leeftijd. Hij was niet trouw, en daarom is het uit.”

Ze slaat haar laatste slok thee ferm achterover, alsof het sterke drank is. „Ik merk wel dat ik een zwak heb voor oudere mannen. Ik vind hen veel interessanter dan van die puberale jongetjes. Oudere mannen hebben meer meegemaakt in hun leven, dat kun je vaak van hun getekende gezichten aflezen. Dat heeft wel iets, vind ik.”

Meer op www.spunk.nl
    • Inez Piso