Letters from Iwo Jima

Letters from Iwo Jima Film De oorlog in de Pacific van de andere kant bekeken. Regisseur Clint Eastwood maakte vorig jaar Flag of Our Fathers, waarin hij de legendarische Amerikaanse verovering van Iwo Jima op Japan in een bitter perspectief plaatste. Nu toont hij de strijd om datzelfde eiland van de Japanse kant. „Eastwoods poging om iets van de Japanse ziel te begrijpen doet denken aan The Sun, het portret van keizer Hirohito door de Rus Aleksander Sokoerov. Letters laat zien wat er búiten het paleis van de keizer aan de hand was. Maar ook dat men daar even wereldvreemd was als binnen. Dit alles maakt Letters from Iwo Jima een film van formaat, genuanceerd en pijnlijk.” Dana Linssen, 13 februari 2007 In: 20 bioscopen scene uit de film Letters from Iwo Jima (2006) FOTO: Warner Bros PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION. Warner Bros

De oorlog in de Pacific van de andere kant bekeken. Regisseur Clint Eastwood maakte vorig jaar Flag of Our Fathers, waarin hij de legendarische Amerikaanse verovering van Iwo Jima op Japan in een bitter perspectief plaatste. Nu toont hij de strijd om datzelfde eiland van de Japanse kant.

„Eastwoods poging om iets van de Japanse ziel te begrijpen doet denken aan The Sun, het portret van keizer Hirohito door de Rus Aleksander Sokoerov. Letters laat zien wat er búiten het paleis van de keizer aan de hand was. Maar ook dat men daar even wereldvreemd was als binnen. Dit alles maakt Letters from Iwo Jima een film van formaat, genuanceerd en pijnlijk.”

Dana Linssen, 13 februari 2007

In:

20 bioscopen