Keith Tyson

Keith Tyson beeldende kunst De Britse kunstenaar Keith Tyson, in 2002 winnaar van de Turner Prize, toont in De Pont voor het eerst zijn gigantische installatie ‘Large Field Array’, waarin hij door middel van driehonderd sculpturen zijn interpretatie van het universum verbeeldt. „Het is een krankzinnig kunstwerk geworden, dat zijn gelijke in de hedendaagse kunst niet kent. Zowat het hele vloeroppervlak van de voormalige fabriekshal van De Pont wordt in beslag genomen door de beelden, die in lange rijen staan opgesteld – strak in het gelid als een bataljon soldaten. De meeste werken hebben een standaardformaat van 60x60x60 centimeter. Toch zijn geen twee beelden hetzelfde.” Sandra Smallenburg, 16 februari 2007 T/m 17 juni in De Pont, Wilhelminapark 1, Tilburg. Di t/m zo 11-17u. Inl: 013-5438300, www.depont.nl Tilburg, 09-02-07. Onderdeel van de tentoonstelling "Large Field Array" van Keith Tyson in De Pont .(portret Keith Tyson) Foto Leo van Velzen NrcHb. Velzen, Leo van

De Britse kunstenaar Keith Tyson, in 2002 winnaar van de Turner Prize, toont in De Pont voor het eerst zijn gigantische installatie ‘Large Field Array’, waarin hij door middel van driehonderd sculpturen zijn interpretatie van het universum verbeeldt.

„Het is een krankzinnig kunstwerk geworden, dat zijn gelijke in de hedendaagse kunst niet kent. Zowat het hele vloeroppervlak van de voormalige fabriekshal van De Pont wordt in beslag genomen door de beelden, die in lange rijen staan opgesteld – strak in het gelid als een bataljon soldaten. De meeste werken hebben een standaardformaat van 60x60x60 centimeter. Toch zijn geen twee beelden hetzelfde.”

Sandra Smallenburg, 16 februari 2007

T/m 17 juni in De Pont, Wilhelminapark 1, Tilburg. Di t/m zo 11-17u. Inl: 013-5438300, www.depont.nl