Internet Voorkeur

Geert Mak. De populaire schrijver Geert Mak heeft sinds gisteren zijn eigen site, met veel wetenswaardigheden en achtergrondinformatie over zijn werk. Bijvoorbeeld over De Brug, het Boekenweekgeschenk 2007 over de Galata-brug in Istanbul, dat in een recordoplage van 890.000 exemplaren wordt gedrukt en ook in het Turks uitkomt. Er staat ook te lezen dat een geïllustreerde editie van De eeuw van mijn vader op stapel staat, evenals De goede stad, een bundel beschouwingen en reisnotities. Voorts komen we te weten dat de Britse editie van In Europa zojuist is verschenen bij Harvill Secker/Randomhouse. Het Britse boekblad Publishing News verkoos In Europe tot boek van de maand. De site houdt de lezer op de hoogte van aanstaande signeersessies en lezingen van de auteur en er zijn een biografie en een bibliografie te vinden. Ook zijn er videofragmenten te zien van de talrijke tv-programma’s waaraan de schrijver meewerkte. Verder toont de site foto’s die Geert Mak op zijn reizen maakte en is er een ‘scriptiehulp’ voor scholieren en studenten.

Zie verder: www.geertmak.nl