Droge dagen

Na een natte eerste helft van de maand met op sommige plaatsen rond 60 millimeter februariregen, is het de komende dagen droog in het land. Oceaanstoringen met regen blijven voorlopig op enige afstand.

Vandaag wordt met een matige tot vrij krachtige zuidoostenwind droge lucht aangevoerd. Op grote hoogte in de atmosfeer is de lucht wel vochtig, waardoor er velden met sluierbewolking over het land schuiven, maar net als gisteren schijnt de zon daar van tijd tot tijd goed doorheen. De temperatuur loopt op naar waarden tussen 9 graden op de Waddeneilanden en omstreeks 13 in de zuidelijke provincies.

Vannacht neemt de wind af en tijdens de brede opklaringen zakt de temperatuur naar plaatselijk 1 graad in het oosten tot 6 graden aan de westkust. In het binnenland is er kans op een graadje vorst aan de grond en mogelijk ontstaan een paar mistbanken.

Ook morgen zijn er perioden met zon te verwachten en blijft het droog. Het waait niet hard en de maximumtemperatuur komt tussen 8 en 13 graden uit, terwijl ongeveer 5 graden normaal is in de tweede helft van februari.

Na het weekeinde breekt de zon af en toe door en blijft het overwegend droog. Het zal iets minder zacht zijn met overdag maximaal 6 tot 10 graden en ’s nachts minimumtemperaturen dichtbij of om het vriespunt. Het is momenteel onzeker of we later in de week kouder weer krijgen.