Do The Undo: Do The Undo

Do The Undo: Do The Undo (Excelsior) ***--
Do The Undo: Do The Undo (Excelsior) ***--

Do The Undo: Do The Undo (Excelsior)

Altijd even wennen, als een stoere rockzanger losbarst in een uitbundige falset. Anne Soldaat doet het vaak en met graagte, zoals hij bij de groep Daryll-Ann verantwoordelijk was voor uitgesproken falsetrockers als ‘Surely justice’. Daryll-Ann bestaat niet meer en Soldaat heeft als solist de groepsnaam Do The Undo aangenomen, waarin hij zich omringt met bevriende muzikanten. Vaste Excelsior-producer Frans Hagenaars heeft de losse huiskamersfeer van Soldaats grotendeels thuis in elkaar geknutselde debuutalbum geen geweld aangedaan en laat het allemaal lekker intiem klinken. Invloeden van sixties-pop, jaren zeventig-glamrock en lieve liedjes als ‘Shake hands, be polite’ maken er een vriendelijke popplaat van, die een kneuterig randje krijgt wanneer in ‘The heart I had’ een iets te nadrukkelijk citaat uit Golden Earrings ‘Radar Love’ opduikt. Op zijn best is Do The Undo als er stevig gerockt wordt in ‘The concrete floor’ en ‘My girl don’t mind’, songs die zich bij optredens lenen voor uitgebreider vertoon van het robuuste gitaarwerk waarin Anne Soldaat excelleert.

JAN VOLLAARD