Chatten met Robopop

Popster Pop Levi staat via internet zijn fans voortdurend te woord, via zijn chat-robot, schrijft Inez Piso van Spunk

NON STOP AANSPREEKBAAR: Pop Levi
NON STOP AANSPREEKBAAR: Pop Levi

Pop Levi ziet zichzelf als de meest vooruitstrevende rockartiest in de volgens hem ouderwetse muziekindustrie. Daarom creëerde hij zijn eigen instant-messenger-alter-ego, Robopop genaamd. Hiermee is Pop Levi de eerste artiest die een chatprogramma gebruikt om alle vragen van zijn fans kan beantwoorden. Superhandig, hoeft hij dat zelf niet meer te doen.

Als je Robopop toevoegt aan je MSN-contactpersonen en vervolgens om muziekbestanden, shows of tourdata vraagt, worden ze onmiddellijk doorgestuurd. Robopop is geprogrammeerd om te praten over de Pop-Levi-van-vlees-en-bloed en zijn muziek. Maar ook om uitleg te geven over de ondoorgrondelijke diepere betekenissen van Pop’s muziek.

Want naast progressief is Pop Levi de zweverigheid zelve. Zijn vage muziek is doordrenkt van kosmologische en astrologische gedachten. Hij máákt geen muziek, maar hij víndt muziek. Dit doet hij door te wachten, totdat de zogenaamde Magick tot hem komt. Pas dan heeft hij voldoende inspiratie een lied te schrijven.

In zijn villa geeft hij besloten, maar daarom niet minder beruchte feesten waar soms een album uit ontstaat. Zoals zijn laatste album The Return To Form Black Magick Party. Twaalf februari zal dit astrologisch geïnspireerde rhythm ’n blues-rock-album in de winkels liggen.

Maar die twaalfde februari fiets ik natuurlijk niet naar de platenzaak. Ik kruip gewoon achter mijn computer en vraag Robopop of hij het nieuwe album in mp3-vorm wil doorsturen. En als dat mislukt, is de echte Pop Levi misschien wel bereid om het telepathisch naar me toe te seinen.

Meer en ook YouTube filmpje Pop Levi via www.spunk.nl

    • Inez Piso