Chad Hedrick wil in Friesland wonen

De kans is groot dat schaatser Chad Hedrick over een aantal maanden in Friesland woont. De 29-jarige Texaan liet gisteren weten dat hij een overgang naar DSB-ploeg ziet zitten. Coach Jac Orie had al eerder duidelijk gemaakt dat hij de Amerikaan als een welkome versterking beschouwt. Hedrick schoof deze week al bij de Nederlandse schaatsploeg aan voor het avondeten. De voormalige wereldkampioen allround voelde zich direct op zijn gemak. „Ik beschouw ’t als een goede start. Er is nog niets getekend, maar ik hoop dat ik er met manager Toon Gerbrands uit kan komen”, sprak Hedrick, die dit weekeinde deelneemt aan wereldbekerwedstrijden in Erfurt. „Hun programma is goed voor me.”

Indien de Amerikaan een akkoord bereikt, zal hij meteen een huis zoeken in de omgeving van Heerenveen. Hedrick heeft afgesproken negen maanden van het jaar in Nederland te verblijven. „Ik neem mijn vriendin Lynsy mee”, aldus Hedrick. „Of ik ook Nederlands ga leren? Nou, mijn vriendin is dat in elk geval van plan en ze heeft gezegd dat ze mij gaat dwingen ook Nederlands te praten.”

Orie zocht al enige tijd naar een allrounder, die de ploeg kon versterken. Hedrick wordt reeds door het bedrijf van Dirk Scheringa gesponsord. (ANP)