Zacht weekeinde

Terwijl het ’s nachts nog redelijk afkoelt, is het overdag zacht voor de tijd van het jaar. Ook dit weekeinde zal dat het geval zijn. Mogelijk wordt het in de loop van volgende week enkele graden kouder.

Afgelopen nacht kwam het in het oosten van het land en in Limburg plaatselijk tot lichte vorst aan de grond. Komende nacht is de kans op vorst aan de grond klein. De temperatuur daalt naar 3 tot 6 graden. Verder zijn er opklaringen en blijft het droog.

Morgen zijn er net als vandaag wolkenvelden, vooral sluierwolken, afgewisseld door zonnige perioden. Bij een matige tot vrij krachtige zuidoostelijke wind, rond kracht 4, wordt het tussen maximaal 10 graden in het noorden en 14 in het zuiden van het land. Morgennacht koelt het af naar waarden tussen 1 en 6 graden en kan er in het binnenland zeer lokaal opnieuw nachtvorst voorkomen.

Zondag overdag warmt het op naar 10 à 12 graden. Er zijn opnieuw afwisselend wolken en perioden met zon en het blijft droog. De wind wordt zuidwestelijk en is dan hooguit matig, kracht 3.

Maandag en dinsdag komen oceaanstoringen dichterbij, maar de kans op regen is nog klein. Het wordt overdag tussen 8 en 11 graden, terwijl de temperaturen ’s nachts boven het vriespunt uitkomen. Wellicht dat het donderdag of de dagen daarna in de nachten wel gaat vriezen.