Variant op ‘Bankras’

De Nederlandse volleybalbond (NeVoBo) begint volgend seizoen met een plan dat erin voorziet om de beste spelers van Nederland onder te brengen bij de clubs Nesselande (Rotterdam) en Dynamo (Apeldoorn). Dat deelde technisch directeur Joop Alberda gisteren op een persconferentie mee.

Een evaluatie van het vorige seizoen met bondscoach Peter Blangé leerde Alberda dat de progressie van de internationals achterblijft bij de verwachtingen. Beiden concludeerden dat meer aandacht aan de internationale opleiding moet worden besteed.

Onder de noemer Team Holland heeft de technisch directeur een nieuwe variant op het oude Bankrasmodel bedacht. Hij wil niet alle internationals uit de competitie halen of bij één club onderbrengen, zoals bij de vrouwen met Martinus het geval is, maar ze verplichten bij Nesselande of Dynamo te gaan spelen. Dan wordt hen een trainingsniveau aangeboden dat moet leiden tot een terugkeer van Nederland bij de beste acht landen ter wereld. Blangé krijgt de technische leiding, wat betekent dat hij moet stoppen als coach van Nesselande.