Vaders! afgelast door ziekte Römer

AMSTERDAM, 16 Febr. De voorstellingen van het toneelstuk Vaders! met in de hoofdrol Piet Römer (2 april 1928) zijn voor de rest van het seizoen afgelast. Römer is oververmoeid en heeft last van hartritmestoornissen, aldus producent Joop van den Ende. ”Op doktersadvies dient hij absolute rust te houden. De voorstelling Vaders! is speciaal voor Piet Römer geschreven en zijn rol kan derhalve niet vervangen worden”, aldus een woordvoerster van de producent. Römer speelde de voorstelling voor het laatst op 3 februari. Daarna werd al tijdelijk afgelast, maar nu is besloten het stuk helemaal niet meer te spelen. In het door Haye van der Heyden geschreven stuk speelde Piet Römer met onder anderen zijn kleindochter Nienke Römer. Reeds verkochte kaarten worden vergoed aan de kassa.