Straatwijze rauwheid en aanstekelijk plezier

cd world Ana y Jorge: Ao Vivo Sony/BMG ***** Seu Jorge en Ana Carolina wereldmuziek

cd world

Ana y Jorge: Ao Vivo

*****

Sony/BMG

Liefhebbers van de Braziliaanse zanger Seu Jorge zullen hun vingers aflikken bij deze live-cd plus dvd. Ao Vivo is de registratie van een optreden in São Paulo van Jorge en Ana Carolina, met wie hij in Brazilië de lijst van meest populaire artiesten aanvoert. Ana Carolina is wereldwijd niet erg bekend, maar in Brazilië een van de meest gewaardeerde zangeressen in het genre MPB (Música Popular Brasileira).

Jorge is een fenomeen op zich. Hij bewandelde de mediagenieke droomroute: van sloppenwijkbewoner tot popidool, en vanaf zijn solodebuut Carolina en verschijning als acteur in de films Cidade de Deus (City of God) en The Life Aquatic is zijn talent internationaal erkend. Jorges originele sambafunk en gevoelige, door het leven getekende bossa nova zijn dan ook van een onovertroffen schoonheid waar natuurlijk geen enkele platenbaas ‘nee’ tegen kan zeggen.

Voor het feestje in São Paolo hebben Seu Jorge en Ana Carolina slechts akoestische gitaar, een basgitaar en een tamboerijn nodig. Van het begin tot het einde van het concert is er tussen de twee een knetterende chemie te zien en te horen – zowel muzikaal als niet muzikaal.

De charismatische en ondeugende, straatwijze rauwheid van Seu Jorge, en het aanstekelijke muzikale plezier van Ana Carolina maken deze registratie onweerstaanbaar.

    • Elda Dorren