Radio Voorkeur

Desmet live. Onder meer aandacht voor de film Notes on a Scandal met Judy Dench en Cate Blanchett naar het boek van Zoë Heller over de relatie tussen twee leraressen op een Londense middelbare school. Verder een discussie over het nieuwe boek van filosoof Paul Cliteur, Moreel Esperanto, waarin hij pleit voor een neutrale staat en burgers vraagt te zoeken naar een nieuw vocabulaire voor ‘goed’ en ‘kwaad’. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Gesprek met Boudewijn de Groot over zijn nieuwe cd Lage Landen en zijn boek Hoogtevrees in Babylon met alle door hem geschreven liedteksten van 1963 tot dit jaar. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Tamar van den Dop vertelt over de door haar geschreven en geregisseerde film Blind . Verder het verhaal Onweer van John Kerkhof dat beoordeeld wordt door juryleden Ton Rozeman en Peter Buwalda. Concertzender, 20.03-22.00u.

Casa luna. Edgar Neo, die tijdens de internethype geld als water verdiende, vertelt over microkredieten aan jongeren om een einde te maken aan hun uitzichtloosheid. Radio 1, 0.04-0.45u.